Stelian Bujduveanu a ajuns viceprimar al Capitalei în urma unor jocuri de culise în interiorul Partidului Național Liberal. Șefa PNL pe București, Violeta Alexandru, a încercat să îl impună pe Adrian Moraru dar a eșuat.
Stelian Bujduveanu este responsabil în calitate de viceprimar al Capitalei de transporturi, infrastructură, relația cu mediul de afaceri și patrimoniu. Dar carosabilul s-a umplut de cratere în care șoferii își distrug mașinile. Primăria Capitalei nu a reușit să peticească bulevardele prinicipale, nici măcar nu a reușit să le semnalizeze corespunzător.
Cariera politică a viceprimarului Bujduveanu
Stelian Bujduveanu a ajuns consilier general în Consiliul General al Municipiului București în anul 2016. Câteva luni mai târziu a candidat și pentru un post de deputat, dar nu a strâns suficiente voturi din partea alegătorilor. Pe atunci era vicepreședinte la PNL Sector 3. Apoi a ajuns președinte al tinerilor liberali pe București.
În februarie 2020, a fost numit consilier al ministrului Virgil Popescu, la Ministerul Economiei. Și-a încetat activitatea la cabinetul demnitarului pe 10 aprilie 2020, dar a doua zi a fost numit pe același post. La jumătatea lunii iunie a fost reangajat ca „personal încadrat” la cabinetul ministrului Virgil Popescu, însă și-a încetat activitatea pe 18 noiembrie 2020. În urma alegerilor locale a prins un nou mandat de consilier general.
Bani din vânzarea animalelor
În anul 2016, atunci când a candidat la Camera Deputaților, Stelian Bujduveanu era angajat pe post de consilier la Hotelul Richmond și consilier la cabinetul unui parlamentar. Avea în proprietate un spațiu comercial și un teren intravilan situate în Comuna Mihai Viteazu, din județul Constanța. Datoriile la CEC erau de aproximativ 42.000 lei, dar încasa subvenții de la APIA. În declarația de avere depusă în anul 2016 a menționat că a încasat în jur de 83.000 lei de la APIA, din activități agricole 22.500 lei, plus alți 21.772 lei din vânzarea animalelor.
Acum are în plus un apartament în București, bijuterii și ceasuri de 20.000 euro. În conturi are aproximativ 51.000 lei și 13.000 euro. Însă, are un credit de 311.000 lei la Banca Feroviară. A mai încasat puțin peste 47.000 lei ca jurist la firma Tehno Construct și o indemnizație de la Consiliul General de aproximativ 14.000 lei, conform declarației de avere depusă în februarie 2020. Soția sa, Antoanela Bujduveanu, lucrează la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților de unde a încasat un salariu de peste 122.000 lei anual.
Patronii de la Hotelul Richmond
În 2018, presa locală din Constanța anunța că familia Aurica și Gheorghe Bujduveanu, părinții actualului viceprimar al Capitalei și patronii firmei Hotel Richmond SRL, au scos la vânzare Hotelul Richmond din Mamaia pe care voiau să obțină 4,8 milioane euro. Publicația ziarulconstanța.ro menționează că în anul 2008, la Agenţia pentru Protecţia Mediului apărea următorul anunţ: „Construire vilă turistică P+3-4 etaje, amplasată în Constanţa, staţiunea Mamaia nr. 430 A, beneficiar Giurgiucanu Georgică, Mariuţa Maria, Borcea Cristian, SC Habitat şi Ambient SA, Camboianu Mihai”.
Pe terenul menţionat mai sus a luat naştere hotelul Richmond. În anul 2012, Aurica Bujduveanu le spunea reporterilor ZIUA de Constanţa că nu are nicio legătură cu Borcea & Co şi că a achiziţionat spaţiul de la un anume Dorel Vlad. În anul fiscal 2019, firma patronată de soții Bujduveanu a avut o cifră de afaceri de 1.939.444 lei cu un număr mediu de 16 angajați. Atunci profitul a fost de aproximativ 382.000 lei. În ultimul an fiscal, cifra de afaceri a scăzut la 238.174 lei cu un singur angajat. Iar profitul net a fost de doar 17.251 lei.