Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai puternici și influenți lideri ai PSD, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Fostul deputat PSD a fost preluat de polițiști și dus la Penitenciarul Rahova.
În același dosar au mai fost condamnați cu executare Gheorghe Ștefan „Pinalti” și Laura Corina Georgescu, fosta șefă a CNA. Narcisa Iorga, fostă membră a CNA, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Condamnări în dosarul Giga TV
Curtea de Apel București a respins ca nefondate apelurile declarate de Laura Corina Georgescu, Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ştefan. Astfel, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Gheorghe Stefan, zis Pinalti, fostul primar al orașului Piatra Neamț a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare. Fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Corina Georgescu, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare.
Judecătorii au decis ca Narcisa Iorga, fostă membră CNA, să fie condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Dosarul Giga TV, trimis în judecată de DNA
Direcția Națională Anticorupție i-a trimis pe cei patru în judecată în iulie 2015 pentru fapte de corupție. Ce s-a întâmplat? Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) era condus în 2013 de Laura Corina Georgescu. Aceasta a propus în data de 17 septembrie 2013 retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan. Decizia a fost adoptată de membrii CNA cu votul a 7 membri din 11.
Ulterior, Narcisa Iorga i-a spus lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul Giga TV intenţiona să o formulize, susțin procurorii DNA.
Narcisa Iorga, membru CNA în aceea perioadă, i-a spus lui Gheorghe Ștefan să apeleze la Viorel Hrebenciuc, de la PSD. Astfel, Gheorghe Ștefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc pentru a influența voturile în CNA. În acest context, Hrebenciuc a discutat cu Laura Corina Georgescu pentru a reveni asupra deciziei.
La 1 octombrie 2013, s-a emis o altă decizie, nr. 514/ 2013, prin care s-a revocat decizia anterioară. Procurorii DNA susțin că prin acțiunea sa, Laura Corina Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburări însemnate a activităţii CNA. Anchetatorii susțin că în urma acestei decizii au fost afectaţi implicit şi ceilalţi operatori de televiziune. Atât sub aspectul concurenţei neloiale, cât şi al încrederii în corectitudinea singurului organism abilitat să monitorizeze domeniul audiovizual.
Totodată, DNA a arătat că, în perioada 2013 – 2014, Laura Georgescu a fost cea care a instigat la întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune.
Posturile TV afectate de deciziile Laurei Georgescu s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de aproximativ 2,3 milioane lei. Este vorba de B1 TV, Etno TV, Naşul TV, Taraf TV, Antena 3 TV.