Spitalul „Grigore Alexandrescu” a primit două ambulanțe performante pentru transportul copiilor. Cele două ambulanțe, vitale pentru transportul copiilor, au fost donate de organizația Salvați Copiii cu banii strânși din donațiile românilor.
Campanie Salvați Copiii
În primăvara acestui an, medicii de la „Grigore Alexandrescu” au anunțat că spitalul a rămas fără ambulanțe pentru transportul copiilor. Singura ambulanță aflată în dotarea spitalul necesita reparații permanente. Organizația Salvați Copiii a lansat apelul #Ambulanțăpentruviață pentru a strânge fondurile nesare achiziționării unei ambulanțe.
5.782 de români s-au mobilizat într-un timp record și au donat 46.242 de euro. Amalia Năstase și-a donat ziua de naștere și a reușit să strângă 5.000 de euro. În timp ce autoritățile asistau impasibile, companiile Lidl România a donat 76.000 de euro. Banca Comercială Română (BCR) a decis să contribuie cu suma de 40.000 de euro.
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, menționează într-un comunicat de presă că a aflat că Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu mai are în dotare nicio ambulanță complet funcțională și adecvată pentru transportul copiilor, a decis să intervină prompt și să caute soluții.
„Românii au înțeles urgența și au răspuns incredibil apelului nostru. De asta am continuat: după ce ne-am asigurat că spitalul va avea ambulanțele, am început lucrări de reparație pentru sistemul de energie și am dotat Secțiile de ORL și Ortopedie pediatrice, cu aparatură complexă, care să îmbunătățească terapia medicală”, a spus Gabriela Alexandrescu.
Două ambulanțe: 153.748 de euro
Cele două ambulanțe au costat 153.748 de euro. Restul banilor strânși până la suma 174.155 euro a fost folosită pentru lucrări de reparație și dotarea spitalului, astfel încât acesta să nu mai fie vulnerabilizat.
Lucrările de reparații și reabilitare ale sistemului permanent de energie au început în aprilei 2021, pentru ca intervențiile din sălile de operații și secțiile de Terapie Intensivă ale spitalului să nu depindă exclusiv de starea sistemului național de energie. Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.
În mai 2021, a fost inițiată repararea echipamentelor speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a secțiilor Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Cardiologie, Neurologie, Toxicologie, Pediatrie.