Liberalul Mircea Abrudean a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului de premierul Marcel Ciolacu, în urma presiunilor făcute de liberali. Șeful Guvernului nu a vrut să-l numească inițial în funcția sub pretextul că nu ar deține avizele de securitate necesare. Culmea, anterior numirii pe funcția de secretar general al Guvernului, liberalul Mircea Abrudean a deținut funcția de șef al Cancelariei primului ministru, funcție pentru care a obținut avize pozitive de securitate pentru acces la informații clasificate.
Numele liberalului Mircea Abrudean apare în dosarul de corupție al lui Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj. Procurorii DNA l-au suspectat pe Mircea Abrudean de dare de mită. Acesta i-a promis colegului său de partid, Horea Uioreanu, 10% din valoarea contractelor publice pe care urma să le primească de la Consiliul Județean Cluj. Dosarul a fost clasat după trei ani și jumătate de anchetă.
Liberalul Mircea Abrudean a fost numit SGG
Premierul Marcel Ciolacu, șeful PSD, a fost forțat de liberali să-l numească în funcția de SGG pe Mircea Abrudean. Aceasta este cea mai importantă funcție din Guvern. Anterior, Marcel Ciolacu a refuzat numirea lui Mircea Abrudean în funcție. Pe surse a lansat zvonul că serviciile secrete de informații nu recomandă numirea lui Abrudean pentru că nu ar deține certificat ORNISS. Documentul îi asigura accesul la documente secrete.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara la data de 22 iunie că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens.
Liberalul Mircea Abrudean (39 de ani) a intrat în câmpul muncii în anul 2004, la vârsta de 20 de ani. Direct de pe băncile facultății. Era în anul doi la facultate, atunci când a prins primul post la stat. A fost angajat direct la cabinetul președintelui Consilului Județean Cluj de atunci, Marius Nicoară. Patru ani mai târziu, liberalul Marius Nicoară a ajuns senator de Cluj, iar Mircea Abrudean i-a devenit șef de cabinet. Dar tânărul liberal s-a ocupat în paralel și de firma Siab Development la care era administrator și asociat alături de Alexandru Gabriel Simu.
Începând cu anul 2014, cariera sa politică a intrat într-un con de umbră. A continuat să se ocupe de afaceri. Cu statul, ca orice liberal care se respectă! Din referatul de arestare al liberalului Horea Uioreanu aflăm modul în care a înțeles Mircea Abrudean să facă afaceri pe bani publici.
De la Prefectura Cluj, direct în Guvern
Mircea Abrudean a revenit pe scena politică din Cluj în anul 2017, atunci când a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA. Companie care deține Parcul Industrial Cluj. Apoi, în decembrie 2019, a fost angajat pentru o scurtă perioadă de timp pe funcția de consilier superior la Serviciului de Informare și Relații Publice al Primăriei Câmpia Turzii. Din această funcție a fost numit prefect al Județului Cluj de premierul Ludovic Orban.
În ianuarie 2021, a fost adus la București pentru a ocupa funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Apoi, din decembrie 2021, a fost numit șeful Cancelariei Prim-ministrului Nicolae Ciucă. Totodată, a deținut și funcția de președinte al Comisiei de examinare a investițiilor străine directe. Organism care autorizează sau respinge investițiile străine din punct de vedere al impactului la adresa securității naționale. Pentru a ocupa aceste ultime funcții publice, Mircea Abrudean avea nevoie obligatoriu de aviz ORNISS pentru a putea avea acces la documentele secrete.