Tănase Stamule a încasat anul trecut un salariu cumulat de aproximativ 70.000 euro de la ASE, Guvernul României și două Consilii de Administrație: Loteria Română și Iprochim SA.
El predă „Administrarea Afacerilor la ASE, dar a eșuat în administrarea propriilor afaceri. Cele două firme ale sale, Liundari și Stamuly Trade, au fost închise. Prima radiată, iar cealaltă dizolvată. A eșuat și la alegerile locale pentru că primarul Clotilde Armand nu a mai vrut să susțină pentru funcția de viceprimar al Sectorului 1.
Clotilde nu l-a vrut viceprimar
Liberalul Tănase Stamule s-a pregătit din 2019 pentru a candida la funcția de primar al Sectorului 1 din partea PNL. Străzile din Sectorul 1 al Capitalei au fost împânzite cu afișe de promovare pentru a câștiga pe de-o parte notorietate în sânul partidului. Pe de altă parte se pregătea pentru lansarea candidaturii la Primăria Sector 1. Însă, în urma negocierilor dintre PNL și USRPLUS, Tănase Stamule a fost nevoit să se retragă și să susțină candidatura franțuzoaicei Clotilde Armand, candidatul USRPLUS. La schimb i s-a promis funcția de viceprimar al Sectorului 1.
„Vă anunț de pe acum că voi candida la funcția de consilier local al Sectorului 1 pe prima poziție a listei Partidului Național Liberal și sper să devin la sfârșitul procesului de alegeri viceprimarul Sectorului 1. Conform tuturor sondajelor, în Sectorul 1, Partidul Național Liberal împreună cu cei de la USR+ vor face majoritatea în cadrul consiliului local”, spunea Tănase Stamule în pragul alegerilor locale.
Dar după ce Clotilde Armand a câștigat funcția de primar al Sectorului 1, din București, a refuzat să îl mai susțină pentru funcția de viceprimar. În locul lui a fost aleasă Ramona Porumb. Însă, Tănase Stamule a renunțat și la funcția de consilier local al Sectorului 1.
Stamule, consilierul economic al lui Orban
Liberalul Tănase Stamule, zis Tase, predă tainele „Administrării Afacerilor” studenților de la Academia de Studii Economice, dar el a eșuat în administrarea propriilor afaceri. Motiv pentru care, ca orice liberal care se respectă, a fost angajat la stat.
În mandatul de premier al lui Ludovic Orban, lui Stamule i-a revenit funcția de consilier economic al primului ministru, funcție pentru care a încasat în anul 2020 nu mai puțin de 118.976 lei. Tot liberalii l-au numit membru în Consiliul de Administrație al Loteriei Române de unde a încasat 51.458 lei în anul 2020. Și pentru că se pricepe la administrarea afacerilor statului, nu la cele private, a mai fost numit și președinte al Consiliului de Administrație de la Iprochim SA, o altă companie de stat, de la care a încasat 22.819 lei.
În total 193.253 lei. Pe lângă aceste venituri a mai primit de la ASE pentru susținerea cursurilor, cercetare, documentare și management nu mai puțin 140.173 lei. Salariile cumulate pe anul 2020 ale lui Tănase Stamule au fost de 333.426 lei. Adică, în jur de 69.500 euro anual. Ceea ce înseamnă că lunar a încasat în medie aproximativ 5.800 euro. De la stat!
A pierdut șefia ANAP
Tănase Stamule a fost la începutul acestui an una dintre propunerile liberalilor pentru șefia Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Dar în urma negocierilor interne funcția de președinte i-a revenit lui Liviu Bostan, de la PNL Focșani. Anterior, Bostan a deţinut funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Naţional de Administraţie.