Florela Antonela Ghiță, subprefectul Capitalei, a preluat atribuțiile de prefect după ce Alin Stoica a fost schimbat din funcție de premierul Florin Cîțu. Ea a lucrat timp de doi ani la Bancorex, în perioada 1997-1999, ani în care banca a fost devalizată.
Liberalul Florin Cîțu a decis să schimbe 14 prefecți și 28 de subprefecți de la USR PLUS, după ce liderii partidului au depus o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Ministrul Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode, a emis un ordin de ministru prin care Florela Antonela Ghiță a preluat atribuțiile de prefect.
„Se desemnează doamna Ghiță Florela-Antonela, subprefect al municipiului București, ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului București. Atribuțiile prefectului municipiului București vor fi exercitate de către subprefectul desemnat”, conform ordinului emis de Lucian Bode.
Florela Antonela Ghiță, consilier juridic la Bancorex
Florela Antonela Ghiță a lucrat ca avocat în perioada 1992-1997. A renunțat la avocatură pentru a se angaja pe postul de consilier juridic la Bancorex. Se întâmpla în octombrie 1997 și a stat pe funcție până în mai 1999.
În 1997 a început prăbușirea Bancorex pentru că, oficial, a acordat credite neperformante. Dar fosta Banca Română de Comerț Exterior avea la Revoluție rezerve de un miliard de dolari. Banii s-au evaporta în conturile miliardarilor de carton. În perioada 1994-1997, banca a fost condusă de Răzvan Temeșan, ofițer sub acoperire al Serviciului de Informații Externe. Răzvan Temeşan trebuia să se asigure că statul post-revoluţionar recupera toate datoriile pe care alte state le-ar mai fi avut faţă de România, conform Digi 24. A ajuns să fie cercetat în 27 de dosare, a fost arestat preventiv, apoi a fost achitat de toate acuzațiile.
Angajată la Prefectură
Florela Antonela Ghiță a revenit în avocatură după ce a renunțat la funcția de la Bancorex. În iunie 1999 și-a înființat cabinetul individual de avocatură „Antonela Nae”. A lucrat până în aprilie 2005, atunci când s-a decis să lucreze la stat. S-a angajat pe funcția de șef Oficiul prefectural la Prefectura București. Cinci ani mai târziu avea să fie numită pe funcția de șef serviciu la Prefectura Municipiului București. Din această postură conducea, organiza, coordona și controla legalitatea actelor administrative adoptate de administrațiile publice locale la nivel de București.
După alți cinci ani, pe 11 decembrie 2015, a fost numită pe funcția de Director Executiv la Prefectura București, funcție din care coordona Direcția Juridică.